×

NOUL AN, NOUA VARIANTĂ: OMICRON

 

Un studiu preliminar derulat în Marea Britanie arată că până la data de 29 decembrie 2021 erau deja confirmate 198 348 cazuri cu varianta Omicron ( B.1.1.592 ) identificate prin secvențiere și genotipare în Anglia.

La 29 decembrie 2021, 815 pacienți care au fost confirmați pozitiv cu Omicron prin test de laborator, au fost internați sau transferați în departamentele de primiri urgențe din Marea Britanie.

Primele date ale celor două studii arată că există o reducere substanțială a riscului de spitalizare pentru cazurile OMICRON  la persoanele vaccinate cu cele 3 doze în comparație cu cei nevaccinați ( cu intervale de estimare suprapuse ).

Ambele studii au fost derulate pe un număr relativ redus de cazuri spitalizate și vor necesita studii suplimentare.

Chiar dacă au fost rezultate pozitive cu privire la diminuarea riscului de spitalizare și cu privire la menținerea eficienței vaccinurilor SARS-COV 2 împotriva spitalizărilor, numărul foarte mare de infectări cu Omicron sugerează că numărul de spitalizări va rămâne în continuare ridicat.

 

 

Recenzie după: UK Health Security Agency ; SARS-CoV-2 variants of concern and variants under investigation in England Technical briefing: Update on hospitalisation and vaccine effectiveness for Omicron VOC-21NOV-01 (B.1.1.529) 31 December 2021

Dr. Alexandra Vlad, medic rezident boli infecțioase