×

Cercetătorii caută răspunsuri pentru OMICRON

Cercetătorii caută răspunsuri pentru OMICRON

 

Organizația Mondială a Sănătății transmite că încă nu este clar dacă noua variantă Omicron este mult mai transmisibilă decât alte variante, inclusiv decât varianta Delta ( B1617.2 ).

Nu sunt încă studii concludente care să susțină că Omicron cauzează forme mai severe de boală comparativ cu celelalte variante.

Date recente din Africa de Sud arată o creștere a ratei de spitalizare, însă OMS transmite că aceastea reflectă creșterea per total a numărului de cazuri, incluzând și varianta încă dominantă Delta, nu doar pe cei infectați cu varianta Omicron.

Între timp, OMS a evaluat și eficența infecției anterioare pentru protecția împotriva Omicron, observând că dovezile recente sugerează un risc crescut de reinfecție. Specialiștii OMS anunță că sunt în colaborare cu cercetători specializați în vaccinologie pentru a evalua impactul variantei asupra vaccinurilor, testelor și tratamentelor.

Testele PCR utilizate pe scară largă pot detecta infecțiile cu Omicron, deși impactul asupra testelor rapide nu este încă clar.

În ceea ce privește tratamentele, corticosteroizii și blocanții receptorilor IL6 încă sunt eficienți pentru tratarea pacienților cu COVID-19 sever și că evaluările pentru alte tratamente sunt în lucru.

 

 

 

Recenzie după: Lisa Schnirring | News Editor | CIDRAP News ,Nov 29, 2021

Dr. Alexandra Vlad, medic rezident boli infecțioase