×

COMUNICAT – Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului și Dispozitivelor medicale

În atenția colaboratorilor CNBMDM, 

Dorim să informăm colaboratorii Comisiei Naționale de Bioetică a Medicamentului și Dispozitivelor medicale că de la intrarea în vigoare a ordonanței nr.88 din 24 octombrie 2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în sănătate, comisia este desemnată organism independent fără personalitate juridică, care funcționează în cadrul Academiei de Științe Medicale, aceasta fiind o instituţie publică de interes naţional cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii. 

Ca urmare, atât modul de organizare și funcționare a CNBMDM, precum și reglementarea tuturor aspectelor administrative trebuie să respecte prevederile legale specifice instituțiilor publice. 

Membrii comisiei își desfășoară activitatea de evaluare a documentațiilor depuse, astfel încât etapele necesare pentru a asigura eliberarea avizelor etice, pentru amendamentele sau notificările depuse, în scopul asigurării continuității studiilor clinice care se află în desfășurare în baza Directivei 2001/20/CE, să se poată realiza în cel mai scurt timp de la momentul reglementării modului în care trebuie să se desfășoare activitatea din punct de vedere administrativ. 

Cu mulțumiri pentru înțelegerea dvs și buna colaborare pe care le dorim și în 2024. 

Președinte CNBMDM 

Prof. Dr. Farm. Doina Drăgănescu 

Comunicat 5_ianuarie_2024