×

Sesiune de Comunicări – Filiala Timișoara a ASM

Sesiunea de Comunicări – Filiala Timișoara a ASM – 13 oct. 2022

 

Filiala din Timișoara a Academiei de Științe Medicale și-a reluat seria de manifestări științifice inaugurate de la înființarea sa în 1994, întrerupte temporar de pandemia Covid-19, organizând cea de a 61-a Sesiune de Comunicări științifice, în cadrul generos al manifestării Zilele Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara. Prin minuțioasa pregătire a evenimentului, îndrumată de rectorul UMFVBT, Prof. Dr. Octavian Crețu, sesiunea filialei a avut ca responsabili din partea UMFVBT pe Prof. Dr. Cristian Oancea, prorector și Prof. Dr. Cristina Dehelean, director CSUD, iar ca moderatori pe Prof. Dr. Virgil Păunescu, Prof. Dr. Gheorghe Ioan Mihalaș și Prof. Dr. Daniel Lighezan.

Programul a inclus următoarele lucrări:

  1. Dan Poenaru

Despre viață și opera lui Moise Maimonides

  1. Ioan Sporea

Screeningul populațional al ficatului gras non-alcoolic la populația cu risc folosind ultrasonografia

  1. Fulger Lazăr, Ciprian Duță, Alin Cumpănaș

Chirurgia timișoreană la raspântia mileniilor 2 și 3

  1. Gheorghe Ioan Mihalaș, Călin Muntean

Spațiul european al datelor din sănătate

  1. Virgil Păunescu

CAR-T and CAR-NK Cells-Based Immunotherapies in Cancer

  1. Daniel Lighezan, Gabriela Ciobotaru

Terapii moderne în cardiologie: Inhibitorii de SGLT2 de-a lungul insuficienței cardiace

  1. Mihai Ionac

Chirurgia vasculară și noile generații de proceduri minim invazive.

Prezentările au fost urmate de interesante comentarii și discuții.

După prezentările din program, Prof. Dr. Constantin Luca și-a prezentat pe scurt câteva din lucrările d-sale care au avut o înaltă recunoaștere internațională, fiind în continuare completat și de către Prof. Dr. Ștefan Iosif Drăgulescu care a subliniat aprecierea de care s-au bucurat atât respectivele publicații prin acordarea titlului de “fellow”, precum și prestigiul școlii timișorene de cardiologie fondată de către prof. Ștefan Gavrilescu.

În încheiere s-a menționat că prezentările vor fi accesibile atât direct, pe pagina de internet a filialei Timișoara a ASM, www.medinfo.umft.ro/asmt cât și prin link-ul către pagina filialei, de pe site-ul Academiei de Științe Medicale, www.adsm.ro.