×

Punct de vedere transmis de Prof. Dr. Virgil Păunescu privind vaccinarea anti-SARS-CoV-2 și vaccinurile aprobate în UE

,,Am spus in mai multe rânduri și repet acum că singura soluție pe care o avem la dispoziție în momentul de față este vaccinarea cu oricare dintre vaccinurile aprobate in UE.

In lipsa vaccinării ne riscăm sănătatea și viața. Pentru cei care au rezerve, trebuie să vă spun că toți membrii familiei mele sunt vaccinati și că eu i-am îndrumat în această direcție. Ca medic și ca imunolog care lucrează la dezvoltarea unui vaccin nu pot să încurajez atitudinile antivacciniste.

Am fost neplăcut surprins să constat că dintr-o discuție amplă, în presă a fost publicat un fragment de natură tehnică, dificil de înțeles și greu de lămurit în câteva propoziții, dar arhicunoscut în imunologie. Acest fragment poate să creeze confuzie, dar nu schimbă cu nimic esența problemei: oricâte îndoieli legate de vaccinurile anti-SARS-CoV-2 ar exista, singura soluție de a nu risca să ajungem la ATI sau mai rău (atât pentru noi cât și pentru cei din jurul nostru) este vaccinarea.

Pentru cei care ne-au pus întrebări despre stadiul de dezvoltare al vaccinului nostru, vă putem spune că atât noi cât și colegii noștri de la Institutul Cantacuzino mergem înainte și sperăm să vă putem oferi date mai concrete în următoarele săptămâni.”

Prof.Dr. Virgil Paunescu