×

Reuniunea Board-ului FEAM – Brussels, Dec.2015

Vineri 11 Decembrie a avut loc la sediul Academiei Regale de Medicina a Belgiei sedinta Consiliului FEAM (Federatia Europeana a Academiilor de Medicina). Sedinta a fost condusa de Prof. Bernard Charpentier, Presedintele FEAM. Din partea ASM au participat Prof. Irinel Popescu (Presedinte) si Prof. Stefan Constantinescu.

Au fost abordate mai multe probleme, dintre care mentionam in mod special “One Helath”, una din temele pe care FEAM intentioneaza sa le dezvolte in mod special in viitor. Academia de Stiinte Medicale a fost mentionata pentru doua initiative importante:
– aparitia revistei One Health International Journal, al carei redactor sef este Prof. Nicolae Manolescu
– organizarea in luna septembrie a anului 2016 (22-24 septembrie) a Conferintei Internationale cu tema “One Health” (care va avea loc la Palatul Parlamentului din Bucuresti)

A mai fost discutat programul Simpozionului de Primavara din 2016, care va fi organizat de Academia de Stiinte Medicale a Elvetiei si va avea loc la Berna (19-20 mai 2016), cu tema: Precision Medicine and Personalized Health-New Dimensions.

Prof. Irinel Popescu a fost reconfirmat in functia de Vicepresedinte al FEAM responsabil cu educatia si pregatirea medicala.